zondag 21 november 2010

beetje geschrokken de uitslag

mooie herfstkleurtjes.Al leek t hier vandaag wel lente.

Zoals n aantal van jullie misschien wel weten was ik al zo'n half jaar dikke vrienden met de huisarts en de aphotheker.Dan mn bloed,lever,hart,cholesterol.Pilletje hier en daar en dan nog maar 1 erbij!Helaas kwamen er steeds maar meer en meer klachten bij.


De meest eenvoudige dingen als n wasmand naar beneden brengen,de ketel op t fornuis
zetten,rijst afgieten overal moet ik hulp voor vragen
Uit je bed komen en denken o,jee heb ik misschien 40 jaar geslapenwant voel me s'morgens
90+.Kraak,zwel en...nou zal je niet met de rest van de kwalen lastig vallen laten we t n
beetje gezellig houden.Ik had t idee dat geen enkele dokter kon vertellen wat ik nou mankeerde.
Begon me zelfs af te vragen of ik misschien al dementerende was.


Nou dat is t gelukkig niet, de huisarts heeft me vrijdag, na n vragenlijst en op punten in rug,nek
en armen te drukken vastgesteld dat ik fibromylagie zou hebben keek m eerst wat glazig aan
het was tenslotte ook nog vroeg.Opgewekt vertelde hij dat er (nog)niets aan te doen is en
dat ik maar op de desbetreffende google pagina's over dit moet gaan zoeken??


Nou,zal ik je vertellen dat ik na zo'n 5 minuten de lap=top heb dicht geklapt en n lekker blad
gaan lezen met thee en veel chocolade,schijnt ook niet te kunnen!

Nu ik zo rond mij heen eea. heb opgevangen ben ik toch wel wat uit t lood geslagen want de
vermoeidheid,spierpijn die daat echt niet meer weg.Of????Wie heeft ervaring en kan mij
misschien wat tips geven.

En alle dames uit Gelderland,Brocante op de zomerdijk en bij de meeste dames en n heer
daar ben ik langs geweest.Vanuit Noordeinde ben ik via t Harde.Leuke bloemenwinkels
daarna doorgereden naar d olde pastorie in Nunspeet ook mooie bloemenwinkels en n outlet
met mooie lampenvoeten.Nog n leuke woonwinkel paar straten terug natuurlijk de bon
weg en de naam uit mn geheugen.Kan rondleidingen geven hoor!?
Kijk ik kom uit n gat met veel restaurants 1 te dure dames-kleding-tassen zaak 2 bloemen
winkels en dat was t dan.
Ik ga in ieder geval naar de kerstmarkt op de deel in Noordeinde zal nog n post er aan besteden
nu mn krakende lijf naar bed sjouwen.
Lekkere zondag allemaal,Ingrid

21 opmerkingen:

 1. Och meid, fibromyalgie..hier een ervaringsdeskundige..het gaat idd niet over, maar er zijn best goede en slechte tijden hoor. Als je niet teveel lichamelijke inspanning vanjezelf vergt is er (goed)mee te leven, kou is waardeloss, vocht ook, dus kleed je warm aan, o en je moet rustig blijven bewegen.. Bij mij werkt suiker ook beroerd, dat schijnt iets te doen met pezen, spieren..en ja chocola mag dus eigenlijk ook niet;(
  Sterkte met het vinden van een weg hierin en niet teveel googelen, want daar word je alleen maar beroerder van!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een verhaal kan me voorstellen dat dit
  even verwerkt moet worden.
  Bedankt voor de tips van Gdl altijd leuk om te horen al is dit voor mij nog wel een stukkie zit tegen Limburg.
  Groetjes en sterkte..Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Ook ik ben "deskundige" Ja het is effe slikken,maar je moet er mee leren omgaan en in dat traject zul je vaak je neus stoten.Maar je bent vast een druk type,wil van alles tegelijk, kan moeilijk nee zeggen, staat voor iedereen klaar!! Heel fijn, voor anderen, maar vanaf nu moet je aan jezelf denken,voor jezelf opkomen, je grenzen stellen. Niet simpel, maar als je daar aan werkt kom je lekkerder in je vel te zitten.Helaas pijn blijft, hete zomers, fantastisch, koude winters,probeer naar de canarische eilanden tegaan. Echt dat voelt zo bevrijdend.Ik gebruik voor de pijn het medicijn Zaldiar, best zwaar, maar zonder bijwerkingen.
  Ik wens je sterkte,en veel geduld,maar je red het wel hoor!! niet googelen, maar praat met lotgenoten, je vindt herkenning en tips.
  Groeten, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is inderdaad geen leuk nieuws. Ik heb gelukkig geen ervaring, dus ik kan je niet aan tips helpen. Wel weet ik dat googelen op internet niet verstandig is, daar staan de meest erge gruwelverhalen maar ieder persoon heeft een ziekte op zijn eigen manier!

  Ik wens je heel veel sterkte! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een aantal dames bij ons in de familie hebben het, en het is inderdaad verre van leuk
  Hoop dat je een beetje opknapt en er mee kan leren omgaan...
  sterkte gewenst!

  Groetjes Yvonne
  ps, wat een prachtig ventje op je kast in de vorige post en die poppenkopjes, prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach gossie..........jij ook al! Ik heb het ook, al zo'n dik 20 jaar nou en nee, over gaat het niet....het is niet leuk en er zijn dagen dat het hélemáál niet leuk is maar er is mee te leven. In het begin is het héél moeilijk, je moet er je weg in vinden. Sterkte meis. Als je er eens over wilt mailen laat je het me maar weten!
  Liefsssss Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja ...en dan??.......nou meid deze dame hier heeft het ook al een jaar of 10 ofzo.....het is drama!!....maar je leven word anders let maar op...je gaat naar jezelf luisteren...dingen verdelen.......en dan komt het aardig goed met je hoor.....de pijn is het ergste.....maar als je positief blijft ga je het redden !!...ik heb een thuiszorg curcus gedaan toen ik het had gehoord en dat heeft me erg geholpen.....en ben lid van de vereniging.....maar moet eerlijk zeggen ik lees die boekjes al lang niet meer......je moet het toch zelf doen....er zijn dagen dan gaat het prima......maar er zijn ook dagen dan heb ik zoveel pijn dan hoeft het voor mij niet meer...........en ook dat laat ik gebeuren.......het moet er toch uit !...............leven met fybro is gewoon KUT !!...het is een ander leven wat jij opnieuw moet leren.........heb je vragen ?? je weet me te vinden....ik help je graag !! liefs meis....en oja in bed blijven is heeeeeeel slecht hoor!! ja een daggie mag best......maar kop op !! je kan het !!...dikke kus van mij......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan me voorstellen dat je geschrokken bent, dit is ook niet niks.....
  Geef het tijd om een plekje te geven en dat duurt gewoon even. Hierboven helaas al wat mensen die je vast wat tips kunnen geven.
  Sterkte en liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is inderdaad even schrikken en het zal vast niet makkelijk worden, maar ga niet te veel op google zoeken, want daar vind je waarschijnlijk alleen maar ellenedige verhalen. Ik lees hierboven al een paar verhalen van vrouwen die het ook hebben en die je graag willen helpen met vragen, dat zou ik zeker aannemen van ze. Sterkte meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Meid wat een naar bericht heb je zo even te horen gekregen! Ik kan me goed voorstellen dat je het nu even niet ziet zitten, want zo te horen voel je je er knap vervelend van.
  Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar op verschillende blogs ben ik al verhalen tegengekomen hierover en nu ook weer bij de reakties hierboven dus het komt blijkbaar best vaak voor. Wel fijn dat je op deze manier kunt praten met lotgenoten en je je daardoor vast ook een beetje gesteund voelt... gedeelde smart is halve smart gaan hopelijk voor jou ook op hiermee.
  Google is inderdaad een handig hulpmiddel wanneer je iets weten wilt, maar vergeet niet dat mensen er op het gebied van ziekte vaak alleen hun nare ervaringen vertellen. Er zijn maar weinig mensen die zeggen: "Ik heb dit of dat maar ik heb er weinig last van."
  Heel veel sterkte... het gaat je lukken hoor!
  liefs, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, ik kan mij voorstellen dat je daar even van bij moet komen..zo te zien herkennen al een paar trouwe blogsters je verhaal en kunnen je gelukkig iets meer vertellen..
  Veel sterkte, rustig aan.
  O,ja bedankt voor je Gelderland tips..
  Fijne zondag, hartelijke groet, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heftige mededeling voor je, je hebt al veel advies van ervaringsdeskundigen gehad hierboven. Dus van mij alleen de tip: luister naar je lichaam en doe wat het beste voelt voor JOU.
  Sterkte en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ingrid,
  Hier nog een met het fibrootje.(zo klinkt het niet zo ziek). En het is héél vervelend, maar er is mee te leven. Maar dat moet je zelf gaan ondervinden. Als ik een druk weekend heb dan plan ik een rustige week in omdat ik dan bij moet komen. En nu ga je een vervelende periode in, nl die van kou en dan heb ik meer last. Maar blijf bewegen want rust roest....
  Ik heb zelf er dan ook nog de artrose bij in mijn handen maar probeer altijd positief te blijven. Want ondanks al die klachten heb ik 2x de 4-daagse van Nijmegen gelopen. En ik loop heel veel, en ben van plan om volgend jaar weer te gaan lopen. Heel belangrijk is om te leren luisteren naar je lichaam.

  groetjes en sterkte
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jeetje dat is niet mis zeg. Alleen al die uitslag verwerken. Ik wens je veel sterkte en moed, want die moet je niet verliezen hoor.
  Luister naar je lichaam en neem vaak een time out,
  daar is niks mis mee.
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He verdorie, dat was niet de uitslag die je wilde hebben, toch?! Ik hoop zo dat er alsnog iets tegen gevonden word! Sterkte ermee!
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heftig verhaal... ik wens je veel sterkte voor de komende tijd!

  Groetjes,
  Miranda

  ps. Ben benieuwd naar je post over kerstmarkt op de deel, misschien een leuk uitje...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje zeg, dat is niet mis! Ik weet niet op basis waarvan ze de diagnose hebben gesteld en wat jouw klachten precies zijn, maar als ik lees vermoeidheid, spierpijn, last van je hart....hebben ze jou wel eens getest op hyperventilatie?

  Nogmaals, ik weet niet wat jouw klachten zijn, maar ik heb zelf heel lang rond gelopen met een enorme vermoeidheid (werd al moe wakker) en heel veel spierpijn, "zware"benen. Uiteindelijk werd bij mij de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom gesteld. Na een tijd is de longarts waar ik voor een allergie werd behandeld er per toeval achter gekomen dat ik chronische hyperventilatie had. Niks vermoeidheidssyndroom dus, ik ben er voor behandeld (ademhalingstherapie) en volledig klachtenvrij.

  Ik vertel dit, omdat ik je er mischien mee kan helpen,kan ook best zijn dat dit bij jou totaal niet speelt...

  Veel sterkte in ieder geval!
  Lieve groet,
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sluit me helemaal aan bij iedereen hierboven.
  plannen van uitstapjes en dingen doen, en helaas vooral nat weer is de pijn meer aanwezig.
  ik gebruik tabletten met msm er in het zorgt er voor dat mijn vermoeidheid niet altijd de boventoom voert...
  Maar het accepteren van fybromy is met vallen en opstaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik weet niets over Fibromyalgie, maar het fenomeen kijken alsof je water ziet branden ken ik wel toen ik 11 jaar geleden de uitslag kreeg. Dat ik IgA immuundeficiëntie heb (dat is een stofwisselingsziekte, ik mis een eiwit, lijf van 80 jaar, chronisch vermoeid, veel ontstekingen en spierpijn bij overbelasting en er bestaat niets geen behandeling of medicijn). Ondanks dat ik in eerste instantie niet wist wat het was, was ik wel blij dat er nu een naamkaartje aan hing. Want mijn irritante omgeving/familie c.q. werk dacht altijd dat ik me zat aan te stellen... grrrrrrrrr! Ik had het recht om mijn bed in te duiken en "Nee" te zeggen... (moeilijk hoor, moest ik wel leren om daar aan toe te geven, want ik was 29!) Daar zal je ook wel tegen aan lopen of tegen aan gelopen hebben...

  Ik hoop dat kennis over je ziekte je niet verlamd van schrik, maar dat je gewoon per dag bekijkt wat het die dag wordt. Ik was volledig afgekeurd, en kijk me nu...! Ik doe wat ik het allerleukste vindt, ik ontwerp voor Farbenmix en maak mooie dingen voor mijn winkeltje!! Ik ken mijn lijf nu zo door en door dat ik zelden onderuit ga en plat lig... en als het gebeurd geef ik me daar volledig aan over...

  Heel veel sterkte met je Fibromyalgie een plekje te te geven en geniet als je lekker met je brocante bezig bent en van je gezin!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Ingrid,

  Ik herken het als géén ander. Toen ik 43 was kwam het boven water, ben nu 51. Ik heb in Arnhem gelopen bij de praktijk voor "Biologische Geneeskunde" van Pia. Het was daar geweldig, ik heb een bloedonderzoek gehad dat naar een speciaal lab gestuurd is in Duitsland en daar kwamen ook nog eens allerlei allergieën uit in voeding. Ik heb een zwaar dieet gehad maar het hielp wel. Wat voeding kan doen als je lichaam het niet accepteerd is onvoorstelbaar. Maar als ik weer een poosje niet zo op voeding let komt alles weer terug hoor, spieren, gewrichten en de vreselijke moeheid,pfffffff.

  Dit is de link: http://www.pbg.nl/

  Groetjes en veel sterkte,
  Ellen

  Groetjes en veel succes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Ingrid,

  Dat is geen leuk nieuws meisje,
  Heel veel sterkte in ieder geval,En je zelf genoeg in acht nemen nu hè? Hoe moeilijk dat ook is voor een creatief mens.
  Wat fijn dat iedereen zo met je mee leeft,
  gedeelde smart....

  fijne dag,

  groetjes,
  Loesje

  BeantwoordenVerwijderen