dinsdag 28 juli 2009

Nieuwe aanwinsten


Prachtig he van de oude tasjes ik had er nog maar 2 maar in Brussel kwam ik de bruine en de
mooie zwarte nog tegen.Wist al n poosje niet wat ik met mn kapstokje binnen moest maar zie hier.Voorlopig hangen de tasjes hier mooi te zijn.

Meestal ligt er wel n mooi tijdschrift op de lessenaar maar deze kwam ik tegen op n stapel met
troep op n markt in Brussel en dan krijg ik zo'n hebben gevoel was even n puzzel hoe de standaard nou staan moest maar gelukt,gepoetst en nu geniet ik nog meer van mn tijdschriften.


Nog zo'n SUPER vondst n kerstman van papier mache die zijn zeldzaam geworden maar mn ogen worden getraind zo langzamerhand merk ik zelf.Martin spaart kerstspullen en t weekeind
Brussel was n kadootje van mij voor hem voor z'n verjaardag maar eigenlijk lopen we zo'n weekeinde alleen maar te hollen en te vliegen staan hopeloos vroeg op.Allebei bang om iets te missen.Maar hier heb ik t helemaal goed mee gemaakt hoor,hij is er zo blij mee. Deze kerst-items werden tussen 1880 en 1900 gemaakt en dan zo mooi bewaard gebleven geweldig he.Hij staat zo mooi veilig in de kast bij de andere bijzondere kerstspullen die gewoon t hele jaar blijven staan ben zo bamg dat er anders iets kapot gaat.Meestal ben ik de lomperd die n mooie bal breekt met t optuigen van de boom,ieder jaar weer!















Met deze 2 engeltjes ben ik zo blij!!Martin had de verkoper eerst woest gemaakt door nogal n lage prijs te bedingen dat hij ze uit onze handen gritste en ze met n woest gebaar terug kwakte en ik moest en zou ze hebben.Dan maar door t stof dat maakt me dan niets uit Martin is zo goed in t afdingen meestal krijgt hij t ook wel voor de prijs die hij er voor wil geven.Ik heb dan natuurlijk zo hebben,hebben-blik in mn ogen dat de verkoper al in z'n vuistje lacht.Maar ik heb m'n engeltjes,gewoon terug gaan mn allerdomste blik alsof ik die man en de engelen voor t eerst zie,niet lettend op de stoom die nog uit z'n oren komt,betalen en me zo gelukkig voelen!






De lampenvoet die niet zo duidelijk tot z'n recht komt, wit op n witte muur,komt bij ons uit de
winkel iedere keer dacht ik ohhhh wat is ie mooi kap van RM erop voor t stoeltje wat niet zo
makkelijk zit.Maar wat n plaatje!







Bijna....bijna vakantie nog even 2 kasten klaar maken voor de verkoop.Nog even 2 luiken
onweerstaanbaar mooie,die ik gisteren heb opgehaald wit schilderen voor ons thuis op de vensterbank!!Nog even de tuin vakantie-klaar maken,nog even het huis van boven naar
beneden poetsen.Nog even 3 markten af want je weet maar nooit,nog even......
Ach jullie kennen t allemaal vast wel.








8 opmerkingen:

  1. Je hebt er weer schitterende spullen bij. Vooral de kerstman vind ik geweldig.
    Fijne dag, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ingrid ,
    prachtie aanwinsten heb je er weer bij zie ik , de kerstitems voor je man en de engeltjes voor jou . Als ik iets wil hebben da zorg ik ook dat ik het krijg hoor , graag wel zo goedkoop mogelijk maar als het niet anders kan en zeldzaam is dan maar wat duurder........je hebt er toch ook plezier van .........
    Je hebt nog 1001 dingen te doen las ik al wel , dat ken ik zo vlak voor de vakantie , je wilt dan eigenlijk alles nog in die weken ervoor proppen he !
    Succes met alles , groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die engelen zijn schitterend! En die tasjes en de rest ook hoor maar die engelen...♥

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Ingrid,

    Leuk dat je mijn blog gaat volgen. Jouw blog is ook erg mooi! Wat heerlijk dat jullie je vakantie nog voor de boeg hebben. Ik ben gisteren alweer begonnen.

    Hartelijke groet,

    Madelief

    BeantwoordenVerwijderen
  5. prachtige spulletjes gescoord!
    vooral die tasjes hebben mijn voorkeur maar die luiken lijken mij ook wel wat!!!
    Ik zoek ze al een tijdje, maar kan ze niet vinden voor wat in ons budget past!!!
    och..wie weet op de volgende markt?
    fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sommige dingen had je me al laten zien en andere zijn nieuw voor mij. Maar allemaal even mooi, geniet ervan.

    Groetjes Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie vondsten, en wat bijzonder van de kerstman dat wist ik helemaal niet, hahahaha ja je ogen en je hersenen worden getraind op al dat moois

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige spulletjes, vooral het bruine tasje vind ik erg mooi,ik zoek zelf ook nog zoiets.

    BeantwoordenVerwijderen